Julstök

Nu är den speciella helgen här. Första advent på söndag.. och första luckan ska öppnas i morgon. Max är så ivrig. Vi var inne i stan under förmiddagen och såg vad alla fixade inför den här helgen. Julgranar, mysiga stånd med vackra kransar och godis, människor som satte upp julpynt med hjälp av stora maskiner. Alla med sina egna uppgifter i det här samhället. 

(null)
Mitt i julstöket så satt tre arbetsklädda män och kämpade med torgets stenar. Jag vet inte om de la dit stenarna eller om de tog bort dem, men gud vad de slet hårt. Vi tittade en liten stund, jag försvann i tankarna.. undrar om de gillar sitt jobb eller om det bara blev så. En del människor kanske inte behöver gilla sina jobb för att orka med det. Jag tänkte på Robbin också som sliter hårt. Stackars kroppar. Ska orka i så många år. 

Jag hoppas att alla finner stunder för vila då och då. Vi behöver det, oavsett arbete. Även om man inte har ett arbete (alla arbetar men alla har inte betalt). Nu startar julen ♥️ Som jag längtat! 

Hem & trädgård | | Kommentera |

Rädsla för att förlora

Den här dagen vill jag verkligen tacka för. Jag har träffat min syster för första gången på väldigt länge, hon fyller år idag och det är första gången vi firar hennes födelsedag på flera år. Det kändes så rätt. Jag är så glad och varm inombords.
Det är så mycket bra som händer nu, jag vet inte om det är för att jag börjar se på allt med andra ögon eller vad det är, men jag är så trygg. Jag blir stressad till och från och är självklart inte glad hela tiden, allt är ju som det är och ibland är det tufft. Men jag är stadig på ett nytt sätt nu.
 
 Jag känner mig inte lika rädd för att förlora det jag äger. Jag har alltid varit en person som vill ha kontroll på hemmet och alla saker, jag har gärna velat ha ett litet lager av alla förbrukningsvaror osv och det är ju inget fel med det men jag har varit livrädd för att förlora allt det där. Tänk att behöva sälja exakt allt eller om hemmet brann upp eller om jag inte skulle ha råd att köpa blommor till balkongen en vår, det hade ju varit fruktansvärt. Eller att behöva inse att shampot är slut när man står i duschen. Det ska ju inte hända, man behöver ju ha ett litet lager. Men nu är allt sånt där bortblåst. Jag vill ha ordning hemma och någorlunda rent, men hemmet är inte mitt liv längre. Hemmet har ersatt min själ under lång tid men nu är det bara en rolig bonus. 
 
Jag har tänkt på det de senaste kvällarna när jag promenerat och tittat på alla fina hus. Jag har fått så mycket glädje av husen och den fina belysningen, jag har kunnat känna lycka när jag kikat in i fönstren (från gatan såklart) och jag har blivit nöjd. Förut har min huslängtan bara växt så att det nästan gjort ont i mig men så känner jag inte nu. Ikväll när jag promenerade så kände jag nästan att jag ägde alla hus jag gick förbi. Att vi alla äger allt. Samma planet, samma luft. Det är bara en box gjord av trä som är fint inredd. Jag kan väl gå in där och sätta mig i soffan hur lätt som helst. Eller lägga mig i sängen, kanske laga lite mat. Det skulle ju få konsekvenser eftersom att vi bestämt så, men förstår ni vad jag menar?
 
Tidigare när jag tittat på ett hus så har jag drömt mig bort och kunnat se det framför mig om tio år, först ska jag bara jobba och tjäna si och så mycket och så ska vi ju göra det och det... Åh huset bara glimmar i min framtidssyn. Men hallå?! Huset står tre meter framför näsan på dig människa!
 
Man kan faktiskt glädjas av saker utan att äga dem. Det är en skön känsla. 
 
Tankar | | Kommentera |

Förändring

God morgon!
Nu sitter jag här vid köksbordet med en kopp te och levande ljus, jag är till och med påklädd. Vi köpte en radio i helgen också så det är julmusik i bakgrunden. Som jag längtat efter att ha det så här! Jag har sovit så fruktansvärt dåligt i så många år och nu helt plötsligt sover jag hela nätterna. Jag går upp innan sju varje morgon utan hjälp av väckarklockan!!!! Jag har förändrat en del saker i mitt liv den senaste tiden och det kan vara det. Att sova.. åh vad ni som brukar sova bra har haft det lyxigt alltså.
 
Och vad är det jag har gjort? Ja ni, allt har hänt av en slump. Jag var till min kbt-terapeut förra veckan och då blev jag erbjuden akupunktur och magnetplåster, tror jag det heter? Så fort nålarna nuddade öronen så kände jag att det var så rätt för mig. Efteråt fick jag de där små kulorna fasttejpade på olika punkter i mina öron, tre i varje öra. Det har gått en vecka och två sitter kvar i ena örat och en i det andra. Den kvällen somnade jag innan tolv.
 
Därefter har jag promenerat varje dag, fortsatt med mindfulness (såklart, det behöver man ju) och slutat snusa! Jag trodde aldrig jag skulle klara det, men snusen är borta. Allt det här tillsammans har verkligen gjort underverk. Jag ska snart börja ta mig till gymmet igen, men jag fick en sån konstig känsla sist jag var där. Det var fullt med folk, varje maskin var upptagen.. Onsdagsruset. Jag satt utanför salen och väntade på yogapasset och tittade ut i salen. Gud vad konstigt egentligen. Så många människor under samma tak som lyfter vikter. Flåsande och stönande med blickarna i speglarna. Jag fick en sån avsmak för hela konceptet på något vis. Men hur konstigt det än är så har de ju löpband, yoga och bodybalance och det kommer dra mig dit igen.
 
Det är fler saker som hänt också. Varken bra eller dåliga men som bidragit till förändring. Något nytt väntar, jag känner det. 
 
Kropp & själ | | Kommentera |
Upp