Ljud i mitt huvud?

När jag och Max var ute och gick i går kväll, det hade hunnit bli mörkt, så hörde jag det där gnisslande ljudet som jag hörde en annan gång påväg hem från en nära vän. Jag minns inte om det var när jag hade bestämt mig för att pausa studierna eller om det var efter att jag pausat både jobb och studier, vi hade i alla fall pratat om meningen med livet, framtid, nuet och filosofiska frågor och påväg hem (med min vän som sällskap i telefon) kom det där höga ljudet. Jag frös till is mitt i en mening för att lyssna. Det skar i öronen. Först på vänster sida, sen höger, sen riktigt nära mig som att det var i mitt huvud! Min vän hörde inget genom telefonen och ljudet följde mig hela vägen hem, men det kom och gick och cirkulerade runt mig.

(null)
Och nu ikväll hörde jag det igen och blev rädd. "Det är i mitt huvud" tänkte jag, men så frågade jag Max och han hörde det också. Lika förvirrad som jag försökte han också lokalisera ljudet. Vi hörde det hela vägen till och från när vi gick och så även på väg hem. Och jag har googlat i flera timmar för att finna källan till ljudet!!
Jag har lyssnat på olika sorters fladdermöss, konstiga ljud från himlen, en mängd fåglar och några insekter, bland annat gräshoppa. Inget ljud påminde om det vi hört, möjligtvis ett läte från en speciell fladdermus men ändå inte, ljudet gick för snabbt och var inte lika "vasst".
Till slut hittade jag ljudet som lät exakt som det vi hört och det var ju trots allt en gräshoppa! Har hört gräshoppor förut och alla videos bjöd på läten som jag själv kände igen och förknippade med gräshoppor men som inte liknade ljudet jag sökte, men så hittade jag det där ljudet till slut som också visade sig vara från en gräshoppa.

Gräshoppan är musiker, artister och dansares kraftdjur. De siar om tider av seger, framgång, lycka och glädje.  
De är speciella insekter som kommer med glädjebeskedet att framgång är på väg in i ditt liv. 
Som kinesisk symbol står de också för lycka, tur och god framgång. 
De gamla grekerna såg gräshopporna som en statussymbol och satte symbolen i hårsmycken, halsband och andra guldföremål. 
Hos vissa indianstammar ger gräshoppan förebud om lyckliga tider som skall komma. 
Gräshoppan ber dig följa din sång. Dansa dina unika steg och följa din rytmkänsla när du tar dig framåt i livet. 
Hon säger dig att du har stor intuition och att du ska lita på de budskap du får. 
Be gräshoppan om hjälp när du tvivlar på vilket beslut som är rätt att ta eller vilket väg du ska ta. Lär dig att sjunga hennes sång och turen ska följa dig på vägen genom livet. 

Hittade symboliken på DEN HÄR bloggen.  


"Övernaturligt" | |
Upp