Ytliga liv

 Julen är verkligen framme i varenda butik. Vi har varit runt överallt idag och köpt sånt vi behöver, ni vet rengöringsmedel, tandkräm, tvättmedel och sånt trist, men så har vi passat på att bara kolla runt också för skojs skull. Det är så konstigt nu för det var verkligen inte mycket som jag kände att jag ville ha. Inte ens en tröja på lager 157 för 11kr (!!!) köpte jag.. "Vill jag verkligen ha den, behöver jag den? Eller är det priser som gör att jag vill ha den?" 

 Jag kände verkligen ärligt att det är roligare att lägga pengar på bra grejer till kylskåpet. Inne på Ikea i vissa kök där kunde jag känna huslängtan. Tänk att ha ett stort kök med köksö och kunna duka fint och bjuda hem familjen osv, men samtidigt.. jag kan ju bjuda hem folk nu med och det händer mycket sällan. Jag kan duka vid mitt bord nu, det är dessutom ett väldigt fint bord. Men inte dukar jag ordentligt och bjuder hem folk. Skulle jag göra det om jag bodde i hus? Eller är det bara tanken som är mysig? Att jag fått för mig att det ska vara så? När vänner kommer hit får de själva välja kopp i skåpet och så tänder jag ljus, sen dricker vi kaffe eller te och kanske rotar fram något ur kylen om vi blir sugna. Det går bra det med.

Vi åt god mat ute idag i alla fall. Det var väldigt länge sedan nu och det kändes jättelyxig trots att det inte var märkvärdigare än köpcentrets egna restaurang med billiga alternativ. Jag tittade på alla människor som satt och åt med kassar travade på varandra lutade mot ena bordsbenet. Stress, rörelse, mullrig ljudnivå. Pengar, tid, prylar. Vad konstigt det är alltihop egentligen. Är det därför vi arbetar? För att åka till köpcenter och fylla kassarna med prylar? Jag är lika även om det blivit mindre och jag reflekterar mer, men visst känner jag "lycka" av nya prylar också. Det är roligt att komma hem och packa upp nya grejer och det är väl inte fel, men vill man verkligen verkligen ha det? Eller är det bara ännu mer raffs som snart rensas bort? 
 
Allmänt | |
#1 - - Hanna Karlsson:

Jag kan inte låta bli att fundera över om man verkligen behöver allt som dras hem vad gäller prylar. Att köpa hem något nytt ger absolut en kortvarig stund av lycka. Men i långa loppet är det inte lycka som består. Det viktiga i livet är ändå familjen och relationer.

Svar: Ja så är det! Men det är lätt att falla dit och luras av den kortvariga lyckan.
Iza Kihlström

Upp