Medberoende/anhörig

Nu har jag inte skrivit på några dagar men jag har behövt prioritera annat, bland annat sömn.. Två kvällar nu har jag faktiskt gått och lagt mig istället för att logga in på bloggen. Jag har inte somnat så väldigt snabbt men ändå tidigare än vad det blir om jag stannar uppe, insomningstiden verkar vara lika lång oavsett när jag lägger mig... Jag har hunnit vara på en andra mindfulnessträff och jag tänkte skriva om den men jag orkade inte. Jag lyssnar på och läser mycket böcker nu och det har gått före mycket.
 
Jag har har träffat människor som gett mig mycket, lyssnat och delat med sig. Människor med liknande erfarenheter om att vara medberoende/anhörig. Det är faktiskt tungt nu, det kanske har verkat lite väl avstängt i tidigare inlägg, men det är med mig hela tiden. Jag har bra dagar och njuter mer än tidigare, men såklart ligger det hemska som  händer som ett tungt moln i bröstet. Ibland tar det mer plats och ibland mindre. 
 
Jag försöker tänka att det här också är livet. Jag tänkte förut att det är väl typiskt att det börjar hända hemska saker när det närmar sig jul, och så ska julen bli tung, besvärlig och ångestladdad. Men vadårå, det är ju så här som det är. Det finns väl ingen rätt jul, eller problemfri jul. Det är bara att acceptera att så här är det och nu får vi göra det vi kan med det som är. Vi är ju många som mår bra och verkligen kan bidra till den fina stämningen. Det behöver inte betyda att vi lossas som att det tunga inte finns, men det får gå parallellt. Det är så det är. Livet är livet. 
 
Allmänt | |
#1 - - zoida.blogg.se:

Ibland så måste man prioritera sig själv!

Svar: Ja, så är det ju..
Iza Kihlström

Upp