Mindfulness Träff 1

Det finns mycket att säga om första träffen. Jag märkte verkligen vad stressnivån ökade bara av att vara i en grupp, när jag pratade så skruvade jag på mig, tittade ner i golvet och tog inte mina egna ord på allvar. Ironiskt att bli stressad i en mindfulnessgrupp, men lite så var det stundvis. Med det sagt så betyder det inte att det är dåligt för mig, tvärtom. Det är precis det här med mitt värde och att respektera mig själv som jag jobbar med hela tiden och verkligen försöker få fram och det var viktigt för mig att få uppleva det här idag, jag utsätter mig sällan för nya situationer nu för tiden, eller i alla fall inte nya situationer där man behöver lyssna på och prata till främmande människor, så det var bra att få känna hur det faktiskt ligger till på riktigt och inte bara i tanken. 
 
Jag yogar i stort sett varje dag men jag tänkte ändå försöka skilja på mindfulness och yogan även om det egentligen är typ samma sak. Yogan hjälper mig mycket med att varva ner, minska smärta och bli stark, jag får en stund helt i min egen värld. Mindfulness tänker jag jobba med att få in i vardagens olika delar. Det känns konstigt att skilja dessa åt, men så blir det nu. Den yogaboken jag arbetar med är ju egentligen mindfulness och KBT och jag vet inte allt jag kan klumpa ihop, mycket hänger ihop och handlar om de mest grundläggande sakerna som av någon anledning är så svåra att ta tillvara på. 
 
Dagens övning var för mig att sitta i soffan. Utan Tv, utan mobil, utan en bok. Bara sitta i soffan och ta in rummet, och försöka att inte stressa upp mig över det gamla vanliga som att vi slarvtapetserat, önskar att jag valt en kallare färg, att granjäveln växer så sakta, att det är rätt tomt på väggarna osv osv.. Lättare sagt en gjort, men bara sittandet i sig var nyttigt. Denna Tvn står på varje sekund vi är hemma, förutom när vi sover, även om vi inte tittar på den, hemskt! 
 
Andningen svävade jag iväg på. Dels så tänkte jag tillbaka mycket på träffen och det vanliga "vad sa jag egentligen, undra hur de andra uppfattade mig, jag gjorde nog bort mig" men så tänkte jag också på hur jag skulle skriva om det här på bloggen. Åh vad jag egentligen inte vill erkänna det, men så var det alltså. Hur ska jag förklara om mina upplevelser på bloggen? Det är ett litet varningstecken för sånt stressade mig förr med min gamla blogg, jag gjorde saker för bloggens skull ungefär. Det beteendet har inte funnits sedan jag startade "Reprogram" och ska definitivt inte få ske i samband med mindfulness! Jag får nog göra så att jag skriver om det här efter varje träff, men inte hur det går varje dag. De anteckningarna kan jag ha för mig själv. 
 
Bilden visar  hur det såg ut omkring mig när jag hade min "andningsstund", förutom att jag själv inte är med på bilden... Min lilla meditationskudde (funkar lika bra med vad som helst egentligen), mitt ljus och dammsugaren. 
 
Ironiskt var att jag inte vågade berätta om min MS trots att jag är öppen med det här på bloggen. Spännande.
 
Mindfulness | |
#1 - - Iza:

Mindfulness är svårt tycker jag, och jag vill gärna börja med yoga själv, men finner inte tillräckligt med ro för det...! Ironiskt det med.
Lycka till :)

Svar: Ja men det är väl så det brukar vara konstigt nog! Jag själv har vant mig vid yoga-andning nu när man ska fokusera på andningen, så där så att man brusar lite när man andas, så för mig var det svårt att andas vanligt som vi skulle i mindfulness. Också ironiskt. Svårt att andas vanligt... :OTack! Och hoppas du kommer i gång :)
Iza Kihlström

Upp