Hej arbetsgivare

Jag är så jävla less på alla kränkande beskrivningar av människors personliga brev och Cvn. Jag är lite i en kris vad det gäller att hitta rätt, vad jag ska satsa på, men jag bestämde mig ändå i går kväll för att snygga till mitt Cv och började söka på internet för att få tips. Det var då fan mycket hånfull "information" jag hittade. Jag tänker så här, sitt där ni och skratta åt alla darriga, pinsamma och överdrivna personliga brev men sen när ni har skrattat klart så kan ni ta en titt på annonsen ert märkvärdiga företag har lagt ut. Ni i stort sett skriker ju efter hemska personliga brev, titta själva vad det är ni söker! Ni vill ju bara ha stresståligt folk som alltid ler och kan ha många bollar i luften. Om ni suddar er fjantiga kravlista så kanske folk lättare kan forma sina brev. Att ni söker någon med en viss utbildning och kanske erfarenhet förstår jag måste stå med, men sen skriver ni ju ut en massa skit utöver det och det är inte konstigt att man känner att man behöver spegla det i sin ansökan.
 
 
Och varför blir jag så arg då, känner jag mig träffad eller?! Ja, det gör jag verkligen. Jag är helt kass på att skriva personliga brev, läs min presentation här på bloggen så kan ni ju gissa hur flummiga och pinsamma personliga brev jag har skrivit i mitt liv. Jag önskar att man bara kunde söka genom färdiga mallar så man bara kan bocka i, eller göra ett personlighetstest när man ansöker och liknande. Att på fri hand sitta och skryta om sig själv, men inte för mycket för det är ju inte bra, bara skryta lite lagom och så få in vad det är man kan bidra med till företaget är ju rena mardrömmen för ganska många av oss.
 
Så många gånger jag har velat söka städjobb men fastnar och tänker.. Hur skriver man att man tycker om att städa utan att det verkar som värsta lögnen? Jag gillar faktiskt att städa, men det blir så absurt. Skriver alla det? "Hej, jag älskar att städa och jag skulle kunna få ert företag att skina lite extra rent. Snabb är jag också, skrubbar och skurar ett golv på 85 kvadrat på en minut. Jag ser framemot att visa er mina skills inne på toaletten, där är jag oslagbar."
 
Sluta håna oss stackare som sitter och kämpar med de där fruktansvärda ansökningarna. Skäms ihjäl när jag tänker på allt jag skickat iväg. Och det värsta är att det finns egentligen inga rätt och fel, allt handlar om att rätt personligt brev hamnar hos rätt människa. En del vill absolut inte ha krusiduller eller färgklickar medan andra tycker det är lite trevligt och får det att sticka ut, en del gillar att få en bild av vem personen faktiskt är medan andra bara vill se vad personen klarar av att göra. Hur fan ska man veta. Vilken soppa. 
 
Tankar | |
Upp