Läskiga, mörka motionsspår

Det började bli kväll och med mörka moln så var det som natt. Jag drog på mig löparskorna och satte på mig min tjusiga midjeväska och gick ner till porten. Mörker.. jag undrade hur det skulle vara på spåret. Har aldrig sprungit denna runda i mörker så kunde inte veta hur det var med belysningen. Men när musiken startade så kom modet och jag sprang.
 
(null)
Jag var lite rädd. Tänkte på alla dokumentärer jag sett och hört om fruktansvärda övergrepp på motionsspåren. Jag blev arg över att män har den makten och sjukt nog fick det mig att fortsätta springa. Min runda ska inte sabbas för att det finns idioter. Den första lilla skogen jag hamnade i var inte belyst. Det var svårt att se marken men jag visste att den sträckan var någorlunda fin. När jag sen kom till spåret blev jag först glad för att det var belyst samtidigt som skogen blev mycket svartare av det. Jag drog ena luren åt sidan så att jag skulle höra ifall någon behövde hjälp och fortsatte djupare in i skogen.
Jag försökt tänka på att jag är stark och har bra balans, jag skulle ha en chans, men jag påmindes om att folk kan ha vapen och då är det kört. Men underbart nog så mötte jag många på spåret, även kvinnor. Det kändes så bra. Jag trodde inte folk skulle vara ute ikväll. Jag ökade tempot och kände vilket flyt jag hade när det plötsligt ilade till ordentligt i höften.. jag fick stanna två gånger och stretcha och massera..
Väl hemma så började jag googla. Löpning och smärta i höft och knän. Då halkade jag in på en massa saker, vad det kan bero på och vad man kan göra åt det, jag valde att tro att jag behöver stärka musklerna runt knän och höfter och sparade några övningar för det (vila från löpningen ett tag också).. men så kom jag in på fötter och hur man kan träna dem och ta hand om dem. Sen hamnade jag på kost för personer med MS och listan på hur man kan ta hand om sig själv bara växte.
Det tar verkligen tid att ta hand om sig själv, både kropp och själ. Hur ska man hinna med? Prio ett borde ju vara sin egen kropp och själ för att må bra och orka allt annat, men vi är ju många som inte hinner det eller inte har hittat lösningar som fungerar. Just nu hinner jag, jag har ju en paus från jobb och studier, men så här kommer det ju inte alltid se ut. Vem lägger ner tid på sina fötter? Händer? Nacken? Nu pratar jag inte om fot och handkräm eller fina naglar, jag menar träning, massage, stretch. Man får ju mycket på köpet med yoga, men ändå. 
 
Inget borde gå före...
 
Allmänt | |
Upp