Min hemliga blogg

Jag brukar tänka på det när jag skriver här i bloggen, att mycket av det jag vågar skriva här skulle jag aldrig få för mig att berätta för någon, vissa saker skulle jag aldrig våga/vilja uttrycka för en främling. Det här är mitt eget hemliga rum som inte är ett dugg hemligt. När Robbin kommer bakom mig när jag sitter och skriver vid köksbordet så kan jag vinkla ner skärmen och be honom att inte läsa. Varför då egentligen? Jag tror att det är för att jag inte är mig själv 100% i verkligheten. Och kanske är det därför jag alltid varit så försiktig med att visa bilder på mig själv, för att jag inte vill att mina sanna text ska kopplas till mig, hur jag ser ut. Då måste jag våga stå för det också om jag blir konfornterad. 
 
Det är just sånt här jag jobbar med hela tiden nu, att vara jag. Eller kanske först och främst lära känna mig själv. Jag har varit så fruktansvärt vilsen, jag har sett på världen med ögon som inte är mina, jag har önskat mig saker trots att det kanske inte är min egen önskan och jag har haft en helt fel bild av mig själv. Jag har lurat, svikit och sårat mig själv så många gånger och gjort så mycket för andras skull. Jag vill göra saker för andra, men inte mot min vilja. 
 
I alla mina andra bloggar så har jag bekymrat mig över mina texter på bloggen, hur det ska bli arbetslivet om kollegor, brukare, klienter, kunder, chefer osv får ta del av min blogg. Det har alltid lett till att jag raderar bloggen, för jag kommer ofta till en punk där jag tvingar mig själv att bli lite realistisk och inte sitta och flumma iväg på bloggen. Den där realistiska punkten som inte tillåter mig att måla, dansa, skapa och vara jag. Men jag skiter i det nu. Det spelar ingen roll, det fungerar inte att kväva sig själv för andra. Och varför skulle andra ha något emot att ta del av mig och mina tankar om de nu ändå lägger sin tid på att läsa här? Varför väljer jag att tro att folk skulle trilla baklänges och tycka att det jag skriver är opassande? Men visst hade varit enklare om jag bara hade nöjt mig med att ventilera i mina skrivböcker, men nu gör jag inte det.
 
Allmänt | |
Upp