Smärta

Jag har upptäckt många saker med kroppen senaste tiden när jag yogat, mediterat och legat på min doftande boll. Jag kan känna hur smärta på ett ställe påverkar ett helt annat ställe på kroppen, som att nacken hindrar mig att sträcka ut baksida lår. Det är inte ofta jag kan slappna av i nacken helt, varken i "hunden" eller bara genom att föra hakan mot bröstet, absolut inte när man ska lägga överkroppen mot benen heller. 
 
(null)
Jag har också upptäckt att jag får ont i nacke och axlar när jag springer, som kramp. Ändå är jag väldigt bra på att hålla axlarna lång ifrån öronen när jag tränar. Jag har också märkt att jag inte kan slutföra yogapass med fokus på spänning och stress för då börjar jag må illa. Jag förstår ju att jag behöver det, men jag lyckas bara i 10-15 min av 30, sen måste jag bryta pga illamående.
Jag börjar komma tillbaka till att känna min kropp nu och det är skönt. Jag vet när jag ska sluta eller avstå helt och hållet. Jag brukar yoga varje kväll men nu börjar jag känna vad jag behöver så jag gör några rörelser så länge jag känner för det (ibland fem minuter) istället för att tvinga mig igenom ett helt pass. Hur härligt det än är med yoga så passar inte alla rörelser varje gång, det gäller att hitta alternativ och verkligen känna efter vad man behöver.
Frågan är vad jag ska göra åt nacken nu då.. Google kanske kan hjälpa mig.
 
Kropp & själ | |
Upp