Höst & inkomst

Nu känns det som höst på riktigt. Det är farligt att skriva så för då brukar vädret vända. Skriver man det om våren så kommer en snöstorm och skriver man det om kyla så kommer värme. Vi har varit i stugan idag och rensat rabatter, satt lökar och fått iväg en stor björk som låg tvärs över tomten. Jag kan inte ta åt mig äran för björken, usch vad slitigt det såg ut när de stod där med yxa och såg och kämpade. Jag satt och krafsade lugnt i rabbaterna, noga med att inte råka få bort minsta lilla smultronblad, medan jag lyssnade på deras flås och vrål. När vi kom hem så somnade jag, ni vet hur skönt det är när man har varit ute i skogsluft och grejat en hel dag?
 
Jag har tänkt på en sak, som vanligt.. Jag vet att det jag nu ska skriva om kan bli fel för alla menar väl och bryr sig, men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite konstigt. Alla som jag har pratat med den senaste tiden som undrar hur det är med mig, undrar det genom att fråga om inkomst. Det man vill få reda på är hur pengarna strömmar in, inte hur jag faktiskt mår. Måendet är så starkt kopplat till inkomst, allt är väl kopplat till pengar egentligen. Frågorna jag får är om jag arbetar eller studerar nu. När jag svarar nej så blir nästan fråga om jag är sjukskriven, och när svaret blir nej även där så blir det tystnad. Och sen kommer slutklämmen, att det är ju så viktigt med inkomst. Ja.. Man behöver ju pengar, det är sant. Men en sak i taget, just nu går det bra. Jag gör framsteg i mitt mående hela tiden, jag arbetar med mig själv dygnet runt. Det verkar inte vara viktigt hur det känns i själen, det viktiga är vad man gör och om/hur man får in pengar. Jag känner hur pulsen ökar bara av att skriva om det, jag kan fortfarande inte hantera klockslag, pengar och karriär, det är bara för mycket. Hela huvudet sprängs. Jag vill bara sitta på en stubbe i skogen och andas. 
 
Nu känner jag att det här blev lite rörigt, men är det inte konstigt att man intresserar sig för vad andra gör och tjänar än hur de faktiskt mår? Jag tycker inte att det är relevant att diskutera inkomst när jag ska prata med andra om min hälsa. Jag ska börja säga det också faktiskt. Det man gör räknas tydligen bara om man får betalt för det. Jag har ett jävligt stort arbete för mig även om det inte syns och trots att jag inte får betalt för det. Jag gör det viktigaste på länge just nu.
 
Allmänt | |
Upp