Lugn i själen

Jag har mått så bra idag. Jag har levt i stunden och känt mig så lättad. Jag har allt jag behöver, och mer än så, och jag har just nu möjligheten att fylla mina dagar med det jag mår bra av. Vad gör mig allra gladast? Att följa mitt hjärta och lyssna på kroppen. Jag har så många gånger (miljontals gånger) gått emot mig själv, kvävt mina åsikter, gjort saker som inte känns helt rätt i hjärtat, arbetat trots att kroppen behövt vila och lämnat mitt barn på dagis när jag egentligen skulle ha velat suttit kvar i soffan med honom och läst en bok. Till slut går det inte längre.

(null)
Det jag har upptäckt idag är att tiden har räckt till. Jag behöver inte ständigt skynda mig och jag behöver inte alltid vara den som kommer 40min innan för att jag är så rädd för att komma för sent. Idag har jag verkligen jobbat med att vara lugn och lita på att jag hinner. Och gör jag inte det så är det bara så. Den bästa stunden var när Max frågade om vi kunde gå till lekparken innan vi gick hem och jag svarade "självklart"! Det var så befriande att kunna säga det. Annars brukar jag säga att vi måste hem och laga mat, kanske efter maten eller i morgon, och så har jag sagt trots att jag varit ledig i mer än en månad nu. Stressen har legat kvar inom mig. Men idag gick vi till lekparken i lugn och ro. Jag satt på bänken och njöt av de lätta vindarna, jag sög in ögonblicket. Max som serverade "mat" och ordnade fest, jag var gäst och vi hade det bra. Vad kan vara viktigare än det här? 
Jag har varit närvarande, inte stressat alls och ändå hunnit med så mycket som gör mig glad. Stunder med mitt barn, Chiball som jag längtat efter att prova, gymmet med lillebrorsan, vila och läsning. 

Den här dagen ska jag minnas 💗
Stress & ångest | |
Upp