Träna med MS

Jag är inne och läser på "ung med ms" ganska ofta och jag har sett flera som undrar hur det är för andra att träna med sin MS. Det är så läskigt att läsa om hur en del har det, en del kan inte springa alls även fast de kan gå, man kanske inte ser alls att personen är sjuk men kan ändå inte springa. Folk har alla möjliga besvär och jag blir så rädd. Samtidigt så får jag försöka skilja på mig och dem, för även fast vi har samma sjukdom så visar den sig inte lika för oss. 
 
Jag kan träna, tack och lov, jag är egentligen inte alls begränsad av sjukdomen när det kommer till träning. Förutom om jag är extremt trött av sjukdomen en period, då kommer jag inte iväg alls, men jag kan oftast dra iväg och göra det jag vill. Jag kan känna att det bränner i vänster ben när jag springer och att det känns konstigt under foten och runt knät. Ofta kan hela vänster ben brusa efter ett joggingtur, men det är inget som förstör för mig och brukar gå över ganska snabbt. Självklart kan jag heller inte springa om jag är i ett skov som "satt sig i benet" eller så, men sedan jag fick ny bromsmedicin (Mabthera) så har jag knappt haft skov, jag har haft några små men inget dramatiskt.
Största handikappet för mig är ljud och ljuskänslighet, jag klarar inte stress och att bli rädd gör riktigt ont i nerverna så blir jag skrämd brukar jag få ett litet utbrott. Jag blir extremt trött av att flera människor pratar samtidigt, stimmiga miljöer som köpcenter, badhus, idrottshallar och middagar med många gör att jag måste vila efteråt, gärna innan också så att jag kan vara trevlig. Och värst av allt, folk som tömmer diskmaskiner som att dom vore döva. Värsta ljuden någonsin. När jag tömmer maskinen tar jag ut en tallrik i taget och ställer dem försiktigt en och en på varandra innan jag ställer in hela högen i skåpet.
 
Hur som helst så har jag inga större problem (kopplat till min MS) än så just nu, *peppar peppar*. 
Jag är så tacksam för det. Så jävla tacksam också, man vet aldrig vad som händer. 
 Jag tror på tankens kraft. Jag tror att det hjälpt mig.. och jag tror att jag just kom på vad jag ska göra!!!
 

MS | |
Upp